tisdag 5 juni 2012

Prometheus


Jag tog med mig Nathalie, Pauline och Johan på Bergakungen ikväll för att kolla på Prometheus. Filmen är en "prequel" till Alienfilmerna. Har man sett Alien innan så känner man igen en del detaljer och det är bra. Den utspelar sig ca 29 år innan man i "Alien" finner det kraschade skeppet med en massa ägg i. (Om det nu var just det skeppet, mycket stämmer men en del detaljer saknas eller är direkt felaktiga.)

Jävligt bra film var det i vilket fall, musiken mäktig, 3D-effekterna bra och storyn i stort höll. Dock lämnar filmen väldigt många frågor obesvarade, t ex huvudfrågan i början på filmen - vem har skapat oss? Man lämnar oclså en hel del öppningar för att kunna följa upp med fler filmer.

Mot slutet får man till slut se en "alien" men evolutions-stegen fram dit är inte självklar, snarare skapar den fler ännu fler frågor. Slutet kan väl sägas gå i sann Alien-anda utan att behöva nämna några detaljer.

Noomi Rapace är så klart bra i huvudrollen, inget snack om det. Filmen är klart sevärd och jackar in bra i början av Alien-serien. Nu är det bara att börja kolla på Alien-filmerna en efter en för att få hela storyn igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...