lördag 30 juni 2012

Summering av träningssäsongen

Nu har jag avslutat träningssäsongen med flaggan i topp och semester med lite vila väntar. I torsdags körde jag ett riktigt brutalpass med Lina, en 75 minuters spinning som avslutades med en av de grymmaste partier jag varit med om - en 20-minuters tempostegring från 80 RPM till 120 RPM, utan vila med samma belasting. De sista 8 minuterna gick på ren vilja och med 2 minuter kvar började utsidan av ena vaden att krampa så smått. Fredag blev det spinning med Moa och som sista pass för säsongen var det bara att ge så nära 100% det gick utifrån det som fanns kvar i benen efter Linas pass. Jag kände mig nöjd med insatsen iaf :)

Jag har under de senaste 12 månaderna lyckats med att hålla ett snitt av 3,17 pass per vecka vilket måste anses rätt ok dels med tanke på att jag var iväg 3 veckor i Thailand i januari, att jag koncentrerade mig på att flytta i februari och att jag var 2 månader, mars-april, i Uppsala och träningen på SATS där registreras inte i systemet. Dock körde jag nog ca 5 pass i veckan där.

En trasig axel sedan april har sabbat träningen en hel del men den syns inte i statistiken. Jag brukade lägga 1-1,5 timme i gymmet innan ett gruppträningspass men det räknas ändå som 1 pass i statistiken. Dessa gym-timmar har jag tyvärr inte kunnat köra förrän för en vecka sedan då jag på allvar drog igång ett rehab program för axeln

Nu är jag äntligen tillbaka på drygt 20 pass per månad igen vilket känns som en lagom nivå och förhoppningsvis om rehaben funkar som den ska så kanske jag kan börja med Bodypump och lite andra grejer framåt oktober-november igen istället för bara spinning även om den är väldigt rolig.

Nu blir det en hel veckas träningsuppehåll, eller egentligen spinninguppehåll, jag ska ut i skogen, bo i stuga och softa med en massa fina vänner. Jag kommer fortfarande att träna. Axlarna har ju sitt rehabprogram som måste skötas så jag kommer att sticka ut med att ta med mig ett gäng hantlar ut i bushen, haha! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...