söndag 10 juni 2012

Torchwood - en av de bästa Sci-Fi serierna någonsin


Torchwood, en serie av engelska BBC, är ursprungligen en blanding av Sci-Fi och kriminaldrama, som utspelar sig i Cardiff i Wales. Torchwood är en hemlig organisation som specialicerat sig på att hantera problem av utomjordiskt ursprung och med en rymttidsreva mitt i staden har man att göra hela tiden. En av huvudpersonerna, Gwen Cooper, som från början är polis ansluter i de första avsnitten till Torchwood och tillför en lite annan syn på saker och ting än gruppen tidigare är vana vid. 

Säsong 1 och 2 av Torchwood sändes i TV4+ 2007 och 2008. Efter detta har det gjort ytterligare 2 säsonger. Säsong 3 var en kort 5-delars miniserie, Children of the Earth, och i säsong 4 återuppväcker CIA ett nedlagt Torchwood och tar dem till USA. 

En skön scen i det första avsnittet av säsong 4 är när Gwen Cooper som hållit sig dold tvingas till ytan och måste skydda sin familj. Hon trycker på sin dotter ett par hörselskydd(!) och står och skjuter mot en helikopter med dottern på armen. Snacka om helyllemorsa!
Kul med sista säsongen är att man flyttar handlingen till USA och leker lite med språkskillnader mellan engelsk och amerikansk engelska.
En mycket trevlig serie som klart kan rekommenderas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...