torsdag 28 juni 2012

Ytterligare en galen mås


En årligt återkommande begivenhet är de "close encounters" jag har med måsar runt maj-juni. Det enda kvarvarande resultatet är att jag avskyr dessa varelser mer och mer för varje gång.
Förra året råkade jag ut för störtbombande måsar som försökte bajsbomba mig för att jag var för nära boet, 3 ggr.


I år så har en mås bestämt sig för att bygga bo på gamla vagnhallen precis nedanför mig och måseländet som är kvar medan den andra hämtar mat patrullerar ilsket på taket och visar tydligt sitt missnöje om nån kommer för nära dvs inom synhåll.

Jag fick syn på den lilla måsungen som helt ensam spatserade omkring på taket nära boet och gick och hämtade kameran för att ta ett par bilder genom det öppna fönstret på "kuvösen". Där hängde jag ut över räcket för att få en bra vinkel och plötsligt hörde jag ett gällt måsskrik från vänster. Jag hann precis få in skallen och upp kameran och dra några bilder varav jag lyckades få in en träff i buken på den när den precis hade svept förbi på riktigt nära håll. Jävla måsjävel! Bosätter man sig i tätbefolkat område får man väl acceptera att det rör på sig lite varstans.

1 kommentar:

  1. Stick ut huvudet och vänta på måsen , in med huvudet och ut med håven och fånga fanskapet.
    ryck några stjärtfjädrar som hämnd.... ;-)

    // Jösse

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...