lördag 21 juli 2012

Alla vill till havet


Lördag morgon. Solen sken från en klarblå himmel och det var nästan vindstilla. Kvicksilvret stod på 17 grader om man nu kan säga så om en digitaltermometer. Det var helt enkelt en kanondag.

Jag packade väskan med det nödvändigaste för att kunna sticka till villavagnen i Kungshamn över helgen. Bilen var upptagen på annat håll så jag tänkte ta bussen istället.


Tack och lov var jag på bussterminalen i god tid och var en de första som klev på buss 841 mot Lysekil. Bussen fylldes snabbt och till slut stod där ett antal stackare som inte fick plats. Kanske 20 personer som inte kom med, ingen extrabuss och nästa avgång 2 timmar senare. Västtrafik i ett nötskal. Swebuss har alltid extra bussar att sätta in. Tänk er minen på de som väntade på Hjalmar Brantingsplatsen och fick reda på att de fick vänta 2 timmar till. Vad händer om nästa buss blir full den med?

I Torp, en knapp timme senare, var det dags att byta buss till 860 mot Kungshamn. Även här blev det trångt på bussen men då jag var lyckades få en sittplats iaf. Här var det många som glömt checka ut från den förra bussen och föraren upplyste glatt att du får de betala till Lysekil. Västtrafik!
Först vid Hallinden gick det av såpass många att det gick att andas igen.

Nu har jag ätit lunch och placerat min lekamen i en solstol för att bättra på gymbrännan. En öl akompanjerar mig medan jag skriver dessa rader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...