onsdag 25 juli 2012

En amerikansk yxmördande president

Jag var med Linnéa med bio och vi hamnade på Abraham Lincoln - the vampire hunter. Först undrar man...hur i hela friden kan man skapa en vampyrjägare av USAs första president? Inga problem, enligt filmen var det tydligen en vampyrjägare som BLEV USAs första president.

Filmen var riktigt bra, spänning från början till slut och inget var riktigt självklart eler förväntat. Man kan undra hur amerikaner tar hela idén med att Abe levde sitt unga liv som vampyrjägare och att, som man pekar ut i filmen, sydstaterna leddes av vampyrer, och inbördeskriget i själva verket var en strid mellan levande och döda. Det hela understöddes med överdrivna effekter, välgjorda - ruskigt välgjorda i bästa Matrix-stil, men ändå kraftigt överdrivna. Rätt slaskig film där Abe i rask takt med sin yxa terminerar den ena vampyren efter den andra.

Filmen avslutades i sann amerikansk "vi-är-bäst-i-världen-anda" där Abraham Lincoln konstaterar att kriget mot slaveri och förtryck är över och Amerikas Förenta Stater är ett land som står för frihet och mänsklighet  samt att vampyrer och annat som hotar friheten är drivna tillbaka till Europa och Asien. Så jävla hellylle amerikanskt men de flesta amerikanska hjältefilmer slutar så. Man har väl ett taskigt "lands-självförtroede" att försöka bygga upp.

Btw...Sydamerika nämndes inte som hemvist åt det onda men det ligger väl för nära för att vara politiskt gångbart.

Var filmen sevärd? Absolut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...