fredag 20 juli 2012

Ett helvete att få upp pulsen

Efter en veckas toppad träning där jag kört på i lite intensivare tempo än vanligt är blir det skönt med ett par dagars återhämtning med bara vila och slappande. Totalt blev det 12 pass på 5 dagar vilket kan tänkas vara lite i överkant men det är gött att släppa på ordentligt ibland för att överraska kroppen. Den vänjer sig snabbt vid rutiner och då kan det vara bra att väcka den igen.

Man märker rätt snabbt när man börjar bli lätt övertränad. Jag hade ett mindre helvete att få upp pulsen över 80% på onsdagens pulspass. Mjölksyran började komma kraftigt redan vid 81% och det gör det normalt vid runt 90% för mig annars. Så fort jag slappnade av det minsta så rasade pulsen som en sten. Visserligen hade jag höjt min maxpuls med 6 slag innan passet men ändå. Först mot slutet lyckades jag pressa upp pulsen till 93% men då var jag inte kaxig.

På torsdagens spinning skippade jag pulsbandet och körde på känsla istället. Jag körde på strax under mjölksyratröskeln hela passet och baserat på onsdagens erfarenheter så kom jag antagligen upp i 90-92% framåt sista låtarna. det kändes så iaf. Det är rätt lustigt ändå; i början av ett pass kan benen kännas som betong och efter 5 minuter känns det som att det var ett helt felaktigt beslut att ens sätta sig på en cykel men efter sådär 20 minuter så släpper det och det är full fart igen.

Jag har kört på bra med min axelrehab och varit noga med att inte lägga på för mycket utan bara kört stabilisatorövningar enligt sjukgymnastens anvisningar. Det börjar ge resultat men jag är fortfarande ruskigt svag i vissa rotationer och fortfarande så hugger det till brutalt ibland vid obetänksamma rörelser i vardagslivet. Däremot börjar axeln hålla sig på plats mer och mer och det känns inte som den glappar lika mycket längre.

Måndag 
30 minuters axelträning följt av 45 minuters spinning vid lunch. Sedan 60 minuter biceps och triceps följt av en 75 minuters spinning på eftermiddagen. Lunchpasset blev ett tungt uthållighetspass från min sida där jag stod upp och trampade i 23 minuter på raken. Benen har känt av detta resten av veckan.

Tisdag
55 minuters lunchspinning. Försökte mig på en 20 minuters stående här också men det ville sig inte riktigt. På eftermiddagen körde jag 60 minuter axlar,mage, rygg följt av 55 minuter puls-spinning. Här var det segt i benen.

Onsdag
60 minuter axlar, biceps och triceps samt 55 minuter puls-spinning.

Torsdag
60 minuter axlar, mage, rygg samt 55 minuter puls-spinning.

Fredag
60 minuter axlar, mage, biceps och triceps samt 45 minuter spinning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...