torsdag 19 juli 2012

Känd eller ökänd, skillnaden är hårfin


Jag reflekterade på ett intressant faktum idag när jag gick in på till träningen. Jag är känd på de flesta SATS anläggningar i Göteborg och jag reflekterade samtidigt över att jag också varit ökänd en gång i tiden fast i andra sammanhang. 

Det känns skönt att vara "känd". Alla de SATS anläggningar där jag brukar träna är jag känd av personalen numera och det är en härlig känsla. Jag behöver egentligen inte visa mitt kort men gör det iaf. Tar jag ut ett pulsband behöver jag inte skriva upp namnet för det fixar personalen i repan kvickt ändå. Jag lyckades med att förlägga mina gamla slita träningshandskar igår och detta följdes upp och jag fick dem idag, nåt jag inte hade räknat med. Tack! Instruktörerna snackar jag alltid med en stund innan eller efter passet och en del har jag lärt känna riktigt bra med tiden. En skön känsla!

Som en rak motsats till detta är att vara "ökänd". jag jobbade på ett företag som hette EHPT för en himla massa år sedan och där var jag en mycket IT-kunnig person som INTE jobbade på IT avdelningen. Givetvis så hjälpte jag användare med saker och ting även om det stred mot ITs rutiner, eller helt enkelt var för "för tidigt att implementera".

På ett besök på IT avdelningen på huvudkontoret i Stockholm fann jag min bild på en anslagstavla....men pilar i. Den där jävla typen som visste bäst och fick folk att ifrågasätta användes som piltavla :) Snacka om att göra intryck, att vara ökänd är "intressant" det också!

Oavsett vilket intryck man gör på sin omvärld, vare sig det är bra eller dåligt så blir man ihågkommen. Sen kan bra saker för vissa människor uppfattas som dåliga för andra. På SATS försöker jag ge tillbaka så mycket jag kan för den energi jag själv får, på EHPT försökte jag hjälpa medarbetare att lösa problem i en rigid IT miljö. Oavsett anledning tycker jag att om känslan får styra så blir det rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...