fredag 13 juli 2012

Telia bakåtsträvare i en tid av ökad kommunikation

Jag har en företagstelefon med ett abbonemang hos Telia som i princip innebär flat-rate. Abbonemanget innebär en rörlig kostnad per megabyte upp till ett maxbelopp på några hundra vilket i princip blir till ett fastpris då man når maxbeloppet på en dag eller två.  Anledningen är att vi ska kunna köra våra laptops utanför kontoret, mobilt med ett extra simkort, och ändå ha bra förbindelse. Lägg till detta smartphones med allt vad det innebär så är trenden helt klar; detta drar givetvis en hel del datatrafik.

Nu har det skett någon form av förändringar i avtalet och igår fick jag plötsligt en notifiering från Telia att då jag nått upp till maxtaket på datat dras hastigheten ner till slutet av månaden enligt gällande avtal. Mycket skumt - och olyckligt. Detta kom efter 2 veckor varav jag varit borta en vecka i skogen och inte gjort av med så mycket. 2,5 GB stod räkneverket på. Är det allt jag får per månad?? :-o Jag brukar dra runt sådär mellan 5 och 12 GB annars, lite beroende på.

Det känns som att i en värld där allt fler och fler blir mobila i sitt arbetssätt, där kraven på hastighet hela tiden ökar, där datamängderna ständigt ökar och priset per databit minskar, där går Telia i motsatt riktning och inför en begränsning på sina företagsavtal. Snart vill de väl att vi ska börja använda telegraf igen!


Jag har svårt att tro att mitt företag medvetet skulle förhandla till sig en sån här försämring med tanke på våra arbetssätt. Ska nog fundera på att byta leverantör, vi har några andra att välja på också. 


Bäst att sluta skriva här så inlägget inte blir för stort och kostar för mycket data ;)


Jag måste tillägga att dessa åsikter är till fullo mina egna och är på intet sätt förknippat med mitt företags synsätt eller åsikter. 


Jag kan också nämna att jag bor granne med Teliahuset i Göteborg (bara 150 meter bort) och jag har knappt 3G mottagning hemma, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...