söndag 5 augusti 2012

Bröllops-rekognosering


Jag har fått det ärofulla uppdraget att filma ett utomhus-bröllop om några veckor vilket känns väldigt roligt. Bröllopet ska ske på Björkö utanför Göteborg och idag åkte jag dit för att rekognosera lite och för att träffa brudparet för att gå igenom tidplanen och kika på lokaliteter och platser.

Björkö, som jag aldrig besökt tidigare, är en väldigt fin ö och tillräckligt stor för att man ska kunna ta med sig bilen till med hjälp av Sveriges största redare, Vägverket. Jag trodde faktiskt inte detta så jag åkte kommunalt idag vilket tar väldigt lång tid. Lokalbussen på ön har inte särskilt många turer på en söndag. 


När jag kom ner till hamnen på andra sidan ön möttes jag av ett härligt väder och en fin skärgårdsmljö. Jag traskade runt och filmade stickbilder till bröllopsvideon, i förhoppning att vädret blir ungefär detsamma, och testade mina egentillverkade mikronfonmuffar (det blåser bra vid vattnet) i väntan på blivande brudparet.

Vi gick igenom de alternativa platserna för vigseln och lokaliteterna för bröllopsfesten samt den övergripande tidsplanen. Jag provfilmade lite för att få ut avstånden och också för att kolla ljudet. När vi var nöjda så skiljdes vi åt och jag gick bort för att ta bussen hem, en buss som inte skulle gå på drygt en timme.


Jag passade på att äta lite lunch i solen där jag hade en fin utsikt över hamnen medan jag väntade på att bussen skulle komma.

När jag åker dit för själva filmningen tar jag bilen, när det är dags för mig att avbryta går det inga bussar längre. Det kommer att bli ett fint bröllop. Genomtänkt och i vacker skärgårdsmiljö. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att det blir bra väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...