måndag 20 augusti 2012

Bröllopsfilmning på vackra BjörköJag fick det uppdraget att videofilma Jessicas och Pers bröllop på Björkö lördagen den 18 augusti vilket verkligen kändes roligt samtidigt som det blir väldigt pirrigt att få till någonting bra. Ingenting, absolut ingenting, får gå fel en sån här dag. Ett trasslande band vid fel tillfälle eller en kass kamera hade sabbat allt.
Proffsen har antagligen försäkringar och har inga personliga kopplingar till brudparet men för mig finns inte ens alternativet att misslyckas. Brudparet var garanterat pirriga inför den stora dagen...det var jag också :)

När jag vaknade pisseregnade det utanför fönstret och det såg inte särskilt lovande ut men framåt 13-tiden var det uppehåll igen men blåsigt. När jag tog färjan över till Björkö vid 14-tiden var det riktigt soligt och saker och ting såg ut att lösa sig bra.

Men det mulnade långsamt på och lagom till cermonin vid 16 så kom det några droppar men regnet höll sig undan tills allt var klart och vi var på väg till restaurangen. Regn betyder rikedom så brudparet ska nog vara nöjda :)

Vigselcermonin inleddes med att alla samlades på platsen för vigseln som hölls på ett vacker klipputskott med fantastisk utsikt mot havet. Brudparet kom gående från fjärran anförda av en violinist, Anna som spelade så underbart, underbart vackert!! Jag har själv spelat fiol under många år i min ungdom och det är inte det lättaste instrumentet att behärska. Där fanns inte en antydan till tonfel utan helt klockrent  samtidigt som hon förflyttade sig med högklackat(!) på en grusgång. Jag blev lätt euroforisk måste jag erkänna.
Cermonin i sig var "nära" trots dryga 100-talet gäster och alla hade fin kontakt med både brudpar och den fina omgivningen. Vigselförättaren hade en bärbar ljudförstärkare med sig men från både Jessica och Per hördes deras "JA" alldeles utmärkt utan något behov av trutförlängare.

Efter vigseln var det en stunds mingel innan middagen där alla fick en chans till att växla några ord med brudparet. Efter minglet gick vi in i till middagen där blev det många och roliga, men även allvarsamma, tal lagom inflätade mellan rätterna i den goda menyn som alla, inklusive undertecknad, fick åtnjuta.

Framåt midnatt kom bröllopstårtan fram och efter detta den efterlängtade bröllopsvalsen som brudparet spexade upp en alldeles egen koreografi på som lyfte taket. Efter denna härliga avslutning av filmandet åkte undertecknad hemåt igen och alla eventuella pinsamheter efter detta dokumenterades icke!

Nu har jag kvällarna räddade för att försöka redigera ihop 7 timmars material till runt 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...