söndag 26 augusti 2012

Dead ball - grrrrymt!


Deadball är en ny gruppträningsform som drar igång i morgon på SATS Landala vid 16:45 med Lina. Jag var där och skulle köra spinning med Therese och fick syn på Lina när hon förberedde passet. Hon hade ingen att leka med så jag ställde upp som motpart så klart.

En medicinbollsliknande mjuk boll på bara 3 kg som man 2 och 2 ska kasta mellan sig på varierande sätt för att träna olika delar av kroppen. 3 kg, låter lätt, inte mer än en ynka bag-in-box. Tror mig, efter ett tag känns 3 kg rätt mycket. Jag fick egentligen bara en kort intro och vi körde igenom de övningar som finns på ca 10-15 minuter. Tillräckligt för att jag skulle bli klart andfådd. Detta kommer ett bli grymt!
Övningarna är lätta att lära sig, inte en massa koreografi. Kan klart rekommendera detta. Man jobbar 2 och 2 och har man ingen att träna med finns det andra som inte heller har detta. Bra sätt att lära känna lite nya människor.

Riktigt glad blev jag att axeln pallade alla olika övningar utan att protestera det minsta. Det finns alltså möjlighet att putta in Dead Ball på träningslistan. Gött :) Jag hittade givetvis den ultimata träningskombon på måndagar; 45 minuter Dead Ball följt av 30 minuter spinning följt av ytterligare 75 minuter spinning. Det borde bli ett pass som får kroppen att bekänna färg.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...