fredag 10 augusti 2012

Den hoppande bönan

Melodi Macken: "Cie och Peter har en bil ihop!"

Nämnda bil "ihop" krånglade häromdagen under Cies övningskörning och kopplingen "kopplade ur" helt vilket ledde till att den inte gick att köra bilen någonstans. Bilen blev stående på Chalmers parkering på Gibraltargatan och jag erbjöd mig att köra den därifrån utan trots frånvaron av koppling.

Ett spännande litet uppdrag som det var länge sedan jag gjorde. Min gamla Volvo 144 -69 var görlätt att köra utan koppling, en Mercedes 200 -72, helt värdelös. Detta var en Opel Astra och Opel funkar hyfsat bra. Sen gillar jag nummerplåten på bilen - nästan JAG :)

Cie och jag satte oss i bilen, jag lade i backen och startade. Efter några host och skutt blev det ett kalkylerat motorstopp när vi var ur parkeringsrutan, i med ettan och starta bilen igen. Tack och lov var parkeringen såpass lång att jag hann känna på var växellägena låg innan vi drog ut i trafiken.

Gibraltargatan ner och vi lyckades komma upp till treans växel innan vi var tvungna att stänga av motorn vid rödjuset framför Hvitfeldska. Sedan bort mot landala på tvåan och tajma nästa rödljus (som jag innan rekat till att vara rött i exakt 19 sekunder) och in i P-huset där vi skulle ställa bilen.

Det gick som en dans. Jag föreslog Cie att vi kunde köra runt ett varv till innan vi parkerade men inte då, det blev en öl istället ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...