torsdag 2 augusti 2012

Digitalisering av antika VHS-band


Jag har påbörjat ett mödosamt arbete att digitalisera gamla VHS-band med diverse familjefilmer som jag filmade med en analog videokamera och mixade ihop på VHS-band. Banden sträcker sig så långt bak som sent 80-tal. Det nyaste är från 2001. Efter detta gick jag över till digital filmning och lagrade allt på hårddisk istället.

Jag köpte mig en USB digitaliserings-sticka för 400 spänn och har en gammal nästan oanvänd VHS-spelare till hjälp. Jag måste säga att banden från 80-talet håller en förvånansvärt bra kvalité. Ja, kanske inte bra men det finns fortfarande såpass mycket magnetisering kvar så att bilden håller sig stadig iaf. De senare banden är såklart bättre och totalt handlar det om sådär 15-20 timmar material som allt ska över på hårddisk och DVD-skivor.

Efter arbetet med detta är klart kommer stickan att finna sin plats i en USB-port på mediacentret där den ska användas för inspelning av IP-TV från TV-boxen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...