söndag 5 augusti 2012

Ett jävla liv

Igår när jag skulle laga lite mat till mig själv och tänkte festa till det lite med att köra fläskfilén i grillpannan så insåg jag ytterligare en begränsning med nybyggen; spisfläkten, eller utsugen snarare, var det alldeles för dåligt drag i vilket min brandvarnare uttryckligen gjorde både mig och mina grannar uppmärksam på.

Hur får man då tyst på en sån där tjutande pryl? Trycka på knappen hjälpte inte så jag ryckte av locket. Inget batteri såklart, den var ju permanent monterad. Virade runt en handduk för att skärma bort oset. Då tystnade den för ett par sekunder men sedan lossnade skiten från fästet och blev dinglade i sina ledningar. Givetvis föll handduken till golvet och det började tjuta igen. Lite lätt stressad virade jag runt handduken igen. Tyst blev den till slut men jag kan inte påstå att det var särskilt bra för varken tinnitusen eller pulsen. Nu ska jag konstruera en liten "hatt" man kan sätta över när det skall köras "serious cooking".

Möjligtvis ska jag vara innerligt tacksam för att den inte var centralkopplad så jag senare hade fått besök ac gubbar med hjälmar och brandyxor :)

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...