fredag 3 augusti 2012

Första, enda och sista


Idag måste jag leverera en liten sågning. Jag körde ett spinningpass på en SATS anläggning nyligen och hade bredvid mig en annan stammis som också kör stenhårt och också vet hur man bär sig åt på en cykel. Det känns lite tråkigt att när vi bägge två ställde oss upp i pos 3 i en sittande sträcka, och var de enda som gjorde detta, fick en lång harang om att "det finns de som tycker att det är enklare att stå upp istället för att sitta ner" och man...jag kommer inte ihåg exakt vad människan sa men det var nåt i stil med att man det hade varit jobbigare att hålla sig sittande bla bla bla.

Jag står upp för att aktivera fler muskler och för att driva upp pulsen högre än jag någonsin kan få den sittande. Punkt! Passet var endast 45 minuter och jag vill få ut maximalt på en så kort tid.

Lite läge för instruktören att kolla in både belastning och teknik hos deltagarna innan man slänger ur sig en massa dumheter. Så det blev en trippel idag; första, enda och sista passet med den instruktören.

Jag vet vad jag gör på ett pass. Det är min träning och jag betalar en förmögenhet för den!

2 kommentarer:

  1. Ja jo, fast instruktörer finns ju där för en anledning, för att leda en grupp av människor där andra kanske tycker träning är svårt och det kanske är första gången de kör spinning, det där var nog inte en diss, bara ett överslätande för att de andra deltagarna skulle kännas sig okej med att sitta ner.. Alla instruktörer är olika och för det mesta är det ju extrajobb..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvisso men det var fler saker som jag inte har gått in på, t ex en ofullständig stretch, som sammantaget gjorde att passet inte nådde tilräcklig nivå

      Radera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...