tisdag 28 augusti 2012

Uppkopplingsproblem blev kortslutning i öronen

En bild av total tystnad!

Jag har tillbringat närmare två och en halv timme på X2000 från Stockholm till Göteborg med att lyssna på min grannes ändlösa supportsamtal i telefon för att han inte lyckades få sin dator att koppla upp sig mot SJ:s WiFi ombord. Det var ett högljutt samtal som bröts flera gånger så att han fick ringa upp igen.

Som person var han dessutom ruskigt yvig i sina rörelser. Datorn balanserade han i knät, musen på armstödet eller på sitsen samtidigt som han försökte håll telefonen med andra handen. Flera gånger höll han på att tappa datorn och när han skulle rädda den så tappade han musen i golvet eller ner i stolen. En av gångerna hoppade batterierna ur så jag fick resa mig så att han kunde kravla runt på golvet och leta.

Flera gånger bytte han mellan datorladdare och telefonladdare och varje gång han skulle byta låg min Samsung USB ladare pyrt till. Telefonen tappades också en gång när sladden inte räckte riktigt varav han lyckades trassla ihop våra sladdar.

När han beställde in dricka började jag bli allvarligt orolig, han hade fortfarande inte hittat fällbordet och jag insåg att muggen skulle ställas mellan våra stolar varav min platta plötsligt inte behövde mer kraft just då...

Under hela samtalet med supporten, som vi alla runt omkring tydligt fick ta del av, slängde han sig med diverse fina termer och slutsatser som han nog trodde skulle få honom att framstå som en rätt så datakunnig person. Det hade säkert fungerat alldeles utmärkt om saker och ting hade nämnts i rätt sammanhang.

Efter 2, 5 timmar gav han till slut upp iaf och gick till restaurangvagnen och vi andra fick lättade tänja öronen från det krampliknande tillståndet de hade hamnat i och ostört återgå till våra egna, uppkopplade, datorer :)

Sa jag att tåget blev försenat en timme?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...