lördag 22 september 2012

Apple går bokstavligen sina egna vägar

Apple har alltid skapat egna lösningar och hållit sig till stängda lösningar där man tvingat in sina kunder under total kontroll, något som både har varit av godo och av ondo. Till nackdelarna hör att kunden inte har så stora  möjligheter att röra sig utanför Apples dyra plattform utan varit hänvisade till Apples godtycke i brist på konkurrens. Till fördelarna att man har kunnat hålla produkterna förhållandevis opåverkade av yttre hot såsom virus och annat, något som på senare tid har visat sig bli ändring på. Apples plattform är nu ett lika åtråvärt operativ att hacka som något annat.

Apple fortsätter på spåret att gå sina egna vägar, bokstavligen, när man kör sin "egen" karttjänst istället för Googles Maps och man gör det genom att rita om verkligheten lite på vanligt Apple-manér. Göteborg finns t ex inte i Apples världsbild, något som vi göteborgare anser att vi i allra högsta grad gör! Rätt kass faktiskt!

När jag googlade efter Apple Maps och klickade på den översta länken kom jag till följande sida hos Apple. Det verkar som de själva inte hittar i sina kartor heller, haha!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...