söndag 16 september 2012

Crossed legs, straight arms, head right turn chest raise with slow full body rotation

Söndag och vilodag. Jag hade inte bokat någon träning idag då jag skulle testa en timme PT med Therese kl 12 och ville komma utvilad till den. Normalt hade jag kört ett spinningpass med Emma Nilsson på SATS Kungsgatan vid 10:30 och men strök detta idag trots att Linnéa skulle vara med och köra.

Igår kväll undrade Cie om jag hade lust att hänga på och köra DeadBall med Karl vid 15:30 idag. Självklart! Det inverkade inte på PT-timmen och jag hade inget annat pass inbokat.

Tyvärr så blev PT-passet av olika omständigheter inställt så kl 9 när jag vaknade i morse, och fick se att jag plötsligt inte hade någon PT-timme, fick jag väldigt bråttom med att boka upp någonting igen. Emmas cykelpass på  vid 10:30 låg väldigt bra till i tiden och det fanns platser kvar till Linnéas stora glädje som då fick lite sällskap med att svettas. Så dags, vid frukosten, var jag ännu inte tillräckligt vaken för att komma ihåg att jag hade bokat mig på DeadBall.

Ett bra spinningpass blev det om än lite väl tight inpå frukosten med risk för håll och allt sådant. Inte hade kroppen vaknat riktigt heller så det var tungt de första 20 men har man Linnéa med sig som wingman blir det alltid kul.

Vid 15:30 var det dags för DeadBall på SATS Landala med Karl där Cie och jag skulle köra ihop. Jäklar vad kul vi hade och jäklar vad snabbt vi satte tekniken och fick upp tempot. Vi körde verkligen järnet och trots att vi mosade varandra med bollen ett par gånger så skrattade vi gott hela passet och tryckte på för allt vad tygen (och våra skador) höll. Kör man på den nivån vi körde så blir det riktigt jobbigt. Grymt roligt!!

Det svåraste med DeadBall är inte tekniken, det är alla benämningar på övningarna som på något sätt ska vara beskrivande över hur man står och vad man gör. Problemet är att namnen blir väldigt långa. Övningen som Bambi ovan håller på med skulle väl i DeadBall-sammanhang benämnas. "Crossed legs, straight arms,  head right turn chest raise with slow full body rotation" eller nåt sånt :) Skit samma, det är bara instruktörerna som behöver hålla reda på vad de heter. Jag bara gör!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...