måndag 10 september 2012

En Bourne-film utan BourneJag var på Bergakungen igår kväll med Linnéa och Helena och kollade på nya Bourne Legacy som egentligen inte alls var en Bourne-film med det undantaget att han omnämndes och vissa saker berörde de aktiviteter som bedrevs i Bourne-filmerna. För övrigt var det en helt annan film.

Att kalla detta för en Bourne-film är egentligen lika illa som att kalla en rulle för en Superman-film bara för att han råkar flyga förbi i en scen med Metropolis i bakgrunden.

Bortsett detta var det en bra film med både spänning och action men det kanske var en lite väl lång uppbyggnad av alla parallella spår innan saker började hända på allvar. Linnéa höll på att somna i början men det hade filmskaparna räknat ut så en väl placerad explosion fick henne och säkert en del andra tillbaka i handlingen igen.

Värt att se? Jajjemänn!

Fotnot: Matt Damons tre Bournefilmer var ingalunda de första. Orginalet "The Bourne Identity" eller "Identitet okänd" som den hette på svensk,a med Richard Chamberlain och Jaclyn Smith, gjordes redan 1988 och var en riktigt bra film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...