onsdag 5 september 2012

En trippel kickstart på september


September inleddes med en ordentlig kickstart vad avser träningen. I måndags körde jag för första gången DeadBall som del av en trippelkombo på SATS Landala.

DeadBall går ut på att man parvis kastar en 3kg tung medicinbolls liknande boll mellan sig i olika typer av övningar som både stärker musklerna och ökar konditionen.  Passet var rätt jobbigt trots att den bara var 45 minuter. Jag och Stefan hade askul och började så smått hitta tekniken mot slutet. Ett par gånger till så kan man dra på ordentligt och höja tempot rejält. DeadBall rekommenderas starkt!

Efter DeadBall:en blev det 30 minuter spinning med Karl för att sedan avsluta trippeln med en 75 minuters spinning med Moa. Total tid 150 minuter arbete och jag kände när det var slut att jag nog kunde kört en timme till. En skön stark känsla.

Efter middagen och ett par timmar i soffan kom verkligheten ikapp och det var väldigt tungt i benen att resa sig för att inte tala om tisdag morgon då jag hade lätt träningsvärk i hela kroppen och det var lite jobbigt att gå ur sängen. Tisdag blev snabbt utsedd till vilodag.

Med facit i hand så blev det en bra kombo. Dels hittade jag lite nya muskler, dels är en bra värdemätare på konditionen. Jag tror jag ska köra den i alla fall två gånger i månaden och hädanefter med pulsband för att se hur den håller sig över tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...