söndag 2 september 2012

Jakten på mjölksyran

Söndag morgon. Efter att ha blivit väckt av grannen som dammsög 06:55 gick jag till slut upp och stoppade i mig en rejäl frukost. Sedan åkte ner till SATS Kungsgatan för ett spinningpass med Emma Nilsson som aldrig gör en besviken. När jag åkte vid 09:30 så dammsögs det fortfarande.

Det jag gillar med Emmas pass är att hon alltid har en tanke bakom om hur vi ska utveckla oss eller lära känna våra kroppar bättre. Det kan vara skönt med vanliga "standardpass" också, och minst lika jobbigt,  men Emmas pass är lite speciella. Hennes intervaller brukar vara asgrymma och så även dagens pass som gick ut på att lära sig hitta mjölksyratröskeln för att kunna maximera det aeroba effektuttaget. Vi körde i 4 minuter för att komma upp i puls och hitta tröskeln, sedan arbetade vi 4 minuter på tröskeln för att de sista 4 toppa upp över tröskeln i intervaller. Detta gjorde vi 3 varv med ett par minuters återhämtning emellan. Grymt kul! Grymt effektivt.

Mina ben var dock inte på hugget och de blev snabbt stumma fast pulsen inte drog iväg uppåt som den borde. Jag inser att jag borde tagit en vilodag idag med facit i hand men det är inte alltid så lätt att känna efter förrän man sitter där och då vill man bara göra sitt bästa. Vilodagen får helt enkelt lugna sig till tisdag iom att jag har en trippelkombo i morgon att se fram mot; DeadBall följt av 2 spinningpass (30+75)
Bara för att jag kan!

När jag kom hem för att käka lite lunch dammsögs det fortfarande. Flyttstädning kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...