torsdag 13 september 2012

Kinesis skapade avtryckKinesispasset på SATS Kungsgatan med Moa Richard igår var precis lika kul som alla de tidigare jag har kört. Beläggningen av deltagare brukar ständigt ligga på 100% och det är några som återkommande dyker upp.  Själv har jag som mål att aldrig missa ett Kinesispass då det antagligen är det pass som ger mig den mest mångsidiga träningen samtidigt som den utmanar syreupptagningen. Undantaget är så klart sjukdom eller andra omständigheter som inte går att styra över.

Lite roligt är att verkligen alla kan delta oavsett förutsättningar, man jobbar ju mot sig själv och sina egna mål. Det är faktiskt lite av en small group training med egen PT där man får individuell coachning. Igår sänktes medelåldern rejält då en av deltagarna hade med sig sin bebis på passet. Visserligen deltog inte den lilla parveln men efter att ha fått lite att smörja kråset med så låg han där i vagnen och jollrade glatt när vi andra studsade förbi flåsande i vår anletes svett.

Moa går igenom varje övning innan.
På andra varvet av tre på våra 10 stationer gjorde jag illa knät. Vi skulle falla ner på knä från stående med vikt över huvudet, givetvis mot en gummimatta, och sedan ställa oss upp igen. Mattan hade metallöljetter för att kunna hängas upp och jag landade med knäskålen rakt på en sådan. Ouch! Efter sådär en halvminuts tycka synd om mig själv körde jag klart varvet och även det tredje.

Jag lämnade passet ett par minuter tidigare och bytte ut den sedvanliga bonusövningen mot att kasta mig upp på min cykel och ge järnet uppför backen mot SATS Landala där jag körde en Tour De France spinning med Cie Rozenqvist. Det tog 8 minuter inklusive skobyte. Normalt slutar det ena vid 18:25 och det andra börjar 18:30 så några minuter extra var nödvändigt för att hinna.

TdF-passet var tänkt som ett snabbt raksträckepass men för min del blev det ett "stå ut med mjölksyra så länge som möjligt"-pass. Jag drog på mig rejält med mjölksyra på vägen upp till Landala och det fick jag dras med hela cykelpasset. Knät bråkade lite också under cyklingen så jag fick hålla igen lite av den anledningen också.

Idag hade jag tänkt köra DeadBall + ett spinningpass på Kungsgatan med Emma Nilsson men jag avbokade det hela pga knät. Det känns lite svullet och jag har ett fint litet avtryck efter öljetten. Dessutom behöver jag ändå lite vila då jag inser att jag kört 15 dagar på raken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...