söndag 7 oktober 2012

Min nya baby


Jag sprang förbi JapanPhoto för ca en vecka sedan och fick syn på en rätt fräck optik som man kan ta lite mer kreativa bilder med, en Lensbaby.

Optiken är väldigt speciell. Den består av en fast del monterad på kameran och en främre rörlig del som sitter på en kulled som kan vinklas både hit och dit. Mitten på bildytan kallas sweet-spot och är där man ställer in skärpan. Ju längre ut mot kanten desto suddigare blir bilden. Beroende på bländare, som består av lösa skivor man byter manuellt, ökar eller minskar man storleken på sweet-spoten. Dessutom kan man förskjuta fokalplanet när optiken tippas så att ett närliggande objekt kan hamna i fokus tillsammans med ett avlägset objekt.  Coolt är det och det kommer att krävas en hel del bilder innan jag lär mig utnyttja detta ordentligt.

Jag har skjutit några testbilder uppifrån mot olika typer av objekt för att testa. Man kan få en del sköna effekter av det ser ut lite som ett modell-landskap. Om man inte gillar mina amatörbilder nedan kan man titta på Lensbabys hemsida för att se vad man verkligen kan åstadkomma :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...