lördag 10 november 2012

"Är det DU som bloggar?!"


Att blogga är en aktivitet som är väldigt rolig, framförallt om man gillar att skriva vilket jag gör. Samtidigt kan det vara väldigt utlämnande och på samma gång väldigt anonymt. Utlämnande i form av att man skriver mycket om sig själv och vad man gör för okända läsare, anonymt i form av att man egentligen inte har en susning om vem som läser, eller om ens någon läser det man skriver.

De flesta som läser en blogg gör det för att de hittat ett inlägg när de sökt efter något specifikt de vill veta något om. De läser inlägget och surfar sedan vidare. En del stannar en stund, kollar in flera inlägg och drar  vidare. Väldigt få lämnar kommentarer och synpunkter, något som man som bloggare upplever som väldigt värdefullt och som ger en återkoppling från ens läsare. Jag har hur många läsare som helst som läser vartenda inlägg från min resa i Thailand för att få information om resvägar, priser etc. Däremot har jag fått ytterst få kommentarer. Då ställer man sig följande frågor; var inläggen bra? Var de till nytta för någon? Jag har inte en aning. Jag hoppas det.

Lite kul är att jag två dagar på raken har fått exakt samma fråga "Är det du som bloggar?"
Första gången hände det mig på Uppsala Centralstation i fredags när jag sprang runt på perrongen på morgonen och plåtade pendlare. Då kom det fram en man frågande "Är det du som bloggar?"
"Det är väl du som bloggar om centralen och tar en massa bilder och så?"
Tyvärr var jag tvungen att göra honom besviken.

I morse, på SATS Uppsala hörde jag plötsligt bakom ryggen när jag stod och kollade in tavlan med passen "Det är väl du som bloggar?" Jag vände mig om och där stod en kvinna som kör samma spinningpass som mig och som hittat till bloggen och börjat följa den. Muntlig feedback! Total lycka! Härligt att få träffa sina läsare och få reda på hur, i detta fallet hon, tycker om vad jag skriver om och hur jag gör det :)

Tack och bock!

1 kommentar:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...