söndag 11 november 2012

Att bo i ett flyttlass


Helgen har uteslutande ägnats åt att köra skräp till tippen och att packa lådor. Hela anledningen till att jag är häruppe är att jag hjälper mamma att flytta till en mindre lägenhet med lite bättre servicemöjligheter. Har man bott på samma ställe i hela sitt vuxna liv, jag har själv vuxit upp i den här lägenheten, har man samlat på sig en hel del både nyttigt och onyttigt. Det är rätt mycket prylar att gå igenom, fundera över och sen packa ner eller lägga i släng-högen.

Det känns i vilket fall som att vi ligger i fas med packningen och att vi kommer att vara klara i god tid innan flyttlasset går iväg. Redan nu, efter en vecka, håller vi på att drunkna i flytt kartonger som står staplade lite varstans. De kala väggarna och tomma hyllorna börjar ge ett lite tråkigt intryck men det är trots allt under en begränsad tid vi måste stå ut med detta. Sista veckan blir väl värst vad det beträffar för då åker gardinerna ner också.

Det är rätt lustigt om man tänker efter. Man kan röja ur ett helt rum och fylla en massa kartonger med saker. Ändå ser det knappt ut att man gjort något. Emellanåt blir jag lite nervös och undrar hur i hela friden vi ska hinna med detta men så öppnar jag lite dörrar här och var och det är tomt bakom. Då blir jag lugn igen :)

1 kommentar:

  1. Mycket känslor och minnen som kommer upp när man gör sånt här. Jobbigt men nödvändigt. Hoppas att vi kan ses ngt innan du åker tillbaka igen.

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...