söndag 11 november 2012

Ben- och hjärnkramp


Jag har fått känningar av kramp i vaden på de två spinningpass jag deltagit i vilket gjort att jag inte vågat släppa på för fullt när vi kört sektionerna med hög kadens. Det är rätt jobbigt när man känner hur det ligger och väger mellan att bara vara väldigt obehagligt till att låsa sig i vaden.

Kramp beror på magnesiumbrist och kan lätt fixas med ett intag av denna metall som kan införskaffas i pillerform på närmaste apotek (givetvis mot en viss ersättning i form av en annan metall).

En reflektion jag hade för en tid sedan avseende detta med magnesiumbrist kopplat mot muskelkramper. Under den tid jag var sjukskriven för utbrändhet hade jag i början, och långt innan jag blev sjuk, ständiga problem med krampande muskler när jag cyklade. Detta försvann mot slutet då jag åt magnesium som i själva verket var ordinerat för att fixa själva utbrändheten. Magnesium är uppenbarligen bra för hjärnan också.

Erfarenheten från den perioden har lärt mig att ta krampen i vaden som ett varningstecken på en magnesiumbrist som inte bara kan krampa vadmuskeln utan på längre sikt också kan krampa hjärnan vilket jag inte kommer att tillåta att det händer igen. Så nu pillar jag i mig magnesium så jag blir självlysande. Det ska bli spännande att se hur fort krampsymptomen försvinner - kanske redan om en vecka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...