måndag 12 november 2012

Det kryper i skinnet


På resande fot med kamerautrustningen medtagen har jag hamnat i en situation som gör att det fullständigt kryper i skinnet på mig. Datorn jag tog med mig är alldeles för klen för att hantera bilderna jag har tagit.

Min lilla Netbook, som jag hade med mig i Thailand för att hjälpligt kunna redigera mina bloggbilder, räcker ingalunda till när jag kör in bilder från 5D:n i RAW-format. Den har en väldigt liten processor med ett väldigt litet minne och väldigt få klockcykler. Den är lite som Nasse, en väldigt liten och klen en.

Efter att ha haft med mig kameran och fotat pendlare till ett blogginlägg så tog det jättelång tid att göra de mest basala justeringar av bilderna innan jag publicerade dessa. Jag gjorde i princip bara om bilderna till svartvitt och beskar lite men det räckte för att få timmarna att försvinna. LightRoom, som jag använder, kräver en hel del dator.

Hemma kör jag 8-kärnor, 12Gb RAM och dubbla skärmar, en för själva programmet och en till förhandsgranskningen. Jag ser verkligen fram emot att låta den burken bita tag i en del av de här bilderna. Då kan det bli lite sköna alster att se fram emot. Nu hoppas jag på lite frost, det är trots allt november, det går att få så vackra bilder då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...