onsdag 14 november 2012

Ersatta ersättningsbussar

Morgonresan till jobbet idag slutade började med sedvanlig trängsel på perrongen följt av ett spårbyte vilket fick den väntande skaran av resenärer att i rask takt, och med diverse placeringstaktiska manövrer såsom vassa armbågar etc, förflytta sig under spåren bort till spår 8. Idag fick jag stå, mina armbågar var inte tillräckligt vassa.

Bytet i Upplands-Väsby gick smidigt och även här var jag för långsam och fick stå. Tåget stannade i Rotebro och alla ombads stiga av då det hade skett en olycka senare på sträckan. Ersättningsbussar skulle ta oss vidare.


Jag trängde mig fram, eller snarare lyfte på fötterna och lät mig föras fram av massan, mot utgången och ner i tunneln under spåren mot bussarna. Där fick vi vänta....och vänta....och vänta... Fler och fler människor fyllde på och till slut stod det folk nere i hela tunneln och i trapporna. Ingen visste nåt. Ingen ytterligare information gavs. Till slut bestämde jag mig för att lägga ner det hela och att åka tillbaka till Uppsala igen.
Alla väntar men var är bussarna?
Jag arbetade mig tillbaka nerför trapporna genom att glida ner på barnvagnsspåret längs väggen (där ändå ingen kunde stå), armbågade mig genom folksamlingen i tunneln och kom till slut upp på perrongen igen. Efter ytterligare en tid strax innan tåget mot Märsta anlände meddelades det att spåret mot Stockholm hade öppnats igen och att det skulle komma ett tåg. Hela folksamlingen fick vända och tränga sig tillbaka mot perrongen igen. Det verkar som ersättningsbussarna till slut ersattes med pendeltåget igen. Det blev mycket fullt på tåget som minst sagt var knökad redan innan.

En sån här gled jag nerför längs väggen :)
Avslutningsvis som en sista munterhetshöjade detalj så klev det på två passagerare med Downs som kraftfullt knödde sig in i folksamlingen under högljudda protester om att det var så trångt; "FLYTTA på dig!"..."AAAAJJ!". Som om någon överhuvudtaget hade någonstans att ta vägen. Skönt när jag kom av vid Helenelund igen.

2 kommentarer:

  1. Att folk orkar pendla på det här viset... Jag klarade1 år sen pallade jag inte mer bara. Cykel slår allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cykel är bra, om det inte är för långt. Bra träning också! Uppsala - Kista känns dock lite långt. Dessutom är väl inte cykelbanorna så väl utbyggda på den sträckan ;)

      Radera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...