fredag 30 november 2012

Halleluja-moment

 
Jag upplever precis lite av ett Halleluja-moment där jag sitter på ett X-2000 från Stockholm mot Göteborg - som, trots snö ch kyla, avgått i tid!

Resan började dock lite skakigt. Jag skulle åka 9:09 från Uppsala till Stockholm och vara framme 9:51. Tåget till Göteborg skulle avgå 10:10 så det gav mig en rätt schysst marginal utifall att det skulle bli förseningar. Dessutom räknade jag iskallt med att tåget från Stockholm skulle vara minst 10 minuter sent.

När jag kom till Uppsala Central, i god tid innan, såg jag att mitt tåg till Stockholm var inställt och att nästa skulle avgå så sent att jag omöjligen skulle kunna hinna. Tack och lov har jag några dagar kvar på mitt UL/SL månadskort så jag slängde mig på Upptågen som lite försenat gick 8:51. Framme i Upplands-Väsby hade jag tack vare förseningen missat anslutande pendel och fick vänta 10 minuter men hann tack vare UL och SL med 10 minuters marginal till Stockholm C. Uppenbarligen har personalen på UL och SL, till skillnad från SJ, sett snö innan, något som SJ verkar lika förvånade över varje år.

I skrivande stund sitter jag nu på tåget och förundras över det faktum att det faktiskt lämnade Stockholm i tid. Vad kommer nu att hända? Vad kan nu gå fel? Tiden lär utvisa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...