fredag 2 november 2012

Marknadsföringen som kunde ha funkat

I söndags när jag cyklade mot bröstcancer på Rosa Dygnet så delade Sportlife ut små godispåsar med diverse prover och dylikt. I påsen hittade jag, och alla andra, ett månadskort på Sportlife - en riktigt bra grej - kan tyckas.

Givetvis ett smart drag av Sportlife, Rosa Dygnet körs ju i deras Exclusive-anläggning, att få nya medlemmar. Om man vänjer sig att träna på ett ställe under en hel månad ökar sannolikheten att man fortsätter av ren vana. När man nu slopat bindningstiderna gör det saken ännu lättare att bara fortsätta.

Problemet är bara...det smarta draget var inte smart nog i min åsikt. Kortet är begränsat till att bara gälla under november, bara under bemannade tider och det går inte att förboka pass, bara dyka upp som drop-in och chansa.

Hur smart var detta egentligen? Undrar hur många som redan tränar någonstans, och har missat det finstilta, ger bort ett "månadskort" på Sportlife för att sedan märka att det inte gäller längre? Hur många gånger behöver en person stå där som drop-in på ett fullsatt gruppträningspass innan vederbörande tröttnat och tycker att Sportlife suger? Gymmar man bara är det så klart ett riktigt klipp.

Smartare hade kanske varit att man delat ut riktiga kort där man fick välja en av anläggningarna att träna på och som t ex automatiskt förnyas om man inte säger upp det i slutet av varje månad. T o m kanske ge första riktiga månaden till ett rabatterat pris. Då har man en stor möjlighet att vänja in och behålla kunden. Bara en reflektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...