lördag 24 november 2012

Maxad final rena lyftet

Dagens avbrott i flyttandets vånda var ett göttigt spinningpass på SATS Uppsala med Anne Weyde, det sista passet på ett tag häruppe. Trots att jag kört så många gånger med Anne är jag fortfarande förvånad över uppslutningen på passen trots att det är lördag och skitväder. Men med en kvalité på den nivån så är det inte mycket att snacka om.

Som vanligt blev det ett asgrymt pass som sparkade "ulkometern", alltså Peak Training Effekt på min klocka, till maximala 5.0. Det härliga i det hela är att när jag för en månad sedan körde med Anne fick jag också 5.0 - med en betydligt lägre maxpuls(!) Jag har under månaden höjt min tänkta maxpuls med 6 slag vilket är rätt mycket.

Uppenbarligen har den här månaden med begränsad träning varit bra för kroppen. Jag har varit lätt övertränad innan vilket påverkat mitt pulsmax, ett pulsmax som jag nu kunnat höja med 6 slag dvs runt 3%. Nu blir det en hel träningsfri vecka innan jag inleder en period av maxträning på SATS Landala på lördag när jag är hemma igen.

Har det varit värt att pröjsa 500 spänn för en månad när jag bara kunnat nyttja endast 6 träningstillfällen med en kostnad på runt 80 kr/gång? Med instruktörer som Anne och Karin? Ja, definitivt!
Jag hade en diskussion med min vän Linnéa om det faktum att många tycker att man är helt dum i huvet om man lägger 100 spänn på ett träningspass. Själva tycker de att om man spenderar 100 spänn på två avslagna pilsner i form av Pripps fatöl en kväll så är det helt ok. Mmm..jo, eller hur?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...