tisdag 6 november 2012

Som en smäck!

Jag fick ett meddelande från min favoritinstruktör på SATS Uppsala, Anne Weyde, om att hon skulle vikariera på en 90-minuters pulsspinning idag. Jag skyndade såklart från jobbet bara för att drabbas av ett major strömavbrott mellan Upplands-Väsby och Märsta vilket fick all tågtrafik på sträckan att stå still.

Efter många om och men, bussning via Arlanda, järnet hem för att greppa träningsväslan, järnet ner till bussen, tillbaka till stan igen, infann jag mig på SATS i tid en liten stund innan passet skulle börja.

Detta pass går nog till historien som det tuffaste passet jag varit med på detta år. Musiken var asgrym, helt i min smak med Nightwish, Within Temptation, Rammstein....kändes nästan skräddarsytt för undertecknad :)

Pulskurvan stack snabbt iväg och sedan höll vi den högt genom hela passet med omväxlande tunga backar och snabba raksträckor. 20 minuters intervaller, grymma intervaller, avslutade första delen av passet och då toppade jag 98% och kände mig lätt illamående. Redan där, efter 45 minuter, rapporterade träningsklockan ett PTE, Peak Training Effect, på 5.0 (av 5 möjliga). Ett riktigt gott betyg. Max jag haft innan är 4.8. Jag tror att jag hädanefter kommer att använda PTE som betyg på hur effektivt ett pass har varit. 5 av 5 på detta pass :)


Mot slutet körde vi lagintervaller två och två och medan den ena trampade puschade den andra för allt vad tygen höll. Taket lyfte nästan! Så trötta, så nöjda vi alla var efter passet :)

Nu kommer det bli spinning med Anne varje lördag och någon torsdag emellanåt resten av denna månaden. Jag ser redan fram mot nästa pass. Av med hatten - den satt verkligen som en smäck!

1 kommentar:

  1. Hejja jag kan bara hålla med. Annes pass är grymma! Ses där på lördag!

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...