fredag 14 december 2012

God mat i skön slottsmiljö

 

Förra helgen stack jag iväg till Bjerstorps slott i trakten av Vara för en go stund i en härlig slottmiljö och med riktigt god mat. Just den helgen slog kylan till med besked i västra Sverige och det blev svinkallt. Men trots -19 grader på natten så gick tågen som de skulle, ja västtågen iaf. SJ har jag inte en susning om men de gick väl inte som vanligt.

Framme i Vara märkte vi att vi kommit till en riktig småstad. De olika taxibolagen, med en till två bilar vardera, hjälpte varandra med att få kunderna dit de skulle. Dock fick vi vänta en halvtimma innan en av Varas antagligen 6 bilar kom till Vara Resecentrum, en mycket blå klick i en annars lätt intetsägande stad.
Framme på Bjerstorp möttes vi av värme och en mysig miljö och hann precis till Afternoon tea, eller kaffe i mitt fall :) Ett stort intryck på mig gav det enorma biljardbord som fanns där på första våningen. Riktigt stort och välskött. För övrigt var slottet mysigt julpyntat och inbjudande. T o m den uppstoppade björnen hade fått tomteluva på huvudet.

Alla rum hade ett tema, detta rummet var tillägnat klockor i alla dess former, både riktiga och målningar. Tur att alla de riktiga var utan batterier eller annars icke fungerande. Tickandet hade nog annars drivit en till vansinne. Tur dessutom att skottets stora huvudklocka var utanför dörren. Efter en go eftermiddag var det dags att inta en riktigt god middag. Bjerstorps slott är kända för sin goda mat. Då vi var de enda som hade valt en 5-rätters meny, till skillnad från alla andra som stuvade i sig av julbordet, så hade vi serveringspersonalens fulla uppmärksamhet och en service som nog går till historieböckerna.

 

Det är alltid intressant att man efteråt glömmer vad man ätit men jag fick bilder på varenda tallrik iaf. Riktigt mätta och belåtna blev vi efter denna fantastiskt goda middag.


Dagen efter blev det lite rundvandring på slottet där vi lyckades bli insläppta i vinlällaren för en titt. Utomhus gick det tyvärr inte att ta sig så långt då det hade kommit en hel del snö och inga gångvägar var plogade. Dock gjorde vi vårt bästa och fick några sköna bilder iaf.Vad hittar inte några träningsfantaster om inte ett litet gym! Gym å gym, två pilatesbollar, en cykel, ett löpband och 4 par hantlar. Bra försök iaf :)Efter lunch blev det tåget hem till Göteborg igen efter en riktigt skön och avkopplande helg. Även detta tåg gick i tid.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...