söndag 16 december 2012

Het, hetare, hetast!

 
Igår hamnade jag för första gången i chillins Mecka, Extreme Food, en liten obskyr butik på Ingenjörsgatan i Göteborg. Butiken är näst intill osynlig, den är liten och trång, oredan är total, den är knökad med kunder och de har massor med mat som inte går att få tag på någon annanstans särskilt om man gillar starka saker. Dessutom, de som driver butiken är ett par väldigt sköna, udda, lite "laidback" killar som gärna tjötar en stund och berättar om vad de har i hyllorna.Hyllorna dignade av diverse heta snacks - både traditionella och gjorde på insekter, heta såser, barbequesåser, tex-mex tillbehör (the real stuff), habanero-kryddat godis etc. Utöver detta så fanns det såklart kött från en mängd olika exotiska djur.

En riktigt trevlig sak är att man får provsmaka i butiken så man inte köper nåt man inte klarar av att äta sen. Jag blev helt såld på en burk exremt starka jordnötter som utlovas vara världens starkaste jordnötter. Håller med, det går åt många öl om man ska äta en skål sådana. En nöt slår hatten av en hel påse "vanliga" chillinötter.

Med tanke på kundgenomströmningen under den halvtimman jag var där och botaniserade förstår jag varför det står travar med lådor överallt och tomkartonger slängda i stora högar. De hinner kanppt med att få upp grejerna på hyllorna. En säljer och en packar upp. Omsättningen måste vara fantastisk. Det klart, det finns endast två sådana här butiker i landet, en i Göteborg och en nyöppnad i Stockholm. Ett Mecka för chilliälskare som sagt.

Gillar du starka prylar eller bara mycket ovanliga saker - gör ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...