fredag 21 december 2012

Jordens undergång...blir...1 januari 2100!

Idag är det då tänkt att Jorden ska gå under på något sätt; explodera, kollidera med någon komet eller t ex bli invarderat av utomjordlingar. Det sistnämnda är iofs knappast något de flesta ens hade lyft på ögonbrynet för antar jag. Det räcker med att gå ner till emotrappan i Nordstan i Göteborg så fattar ni vad jag menar.

Hela domedagstanken baseras på att Mayakalenderns tideräkning på något sätt tagit slut och Mayafolket på så sett förutsett att jorden skulle gå under just nu. Med tanke på den tidszon Mayafolket befann sig i och med den tidsförskjutningen till var jag sitter i skrivande stund hävdar jag med bestämdhet att någon har en smula fel.

Lika fel hade man vid millenieskiftet där någon lirare som påstod att Jesus skulle nedstiga på Oljeberget, exakt 2000 år efter sin födelse. Där stod väl en massa heliga snubbar och väntade men....ingen Jesus kom. Egentligen inte särskilt underligt med tanke på att våra år räknas som X efter Jesu födelse. Så när föddes Jesus? Ja, inte var det år 0 för det existerar inte och knappast före sin egen födelse. Om då Jesus föddes år 1 och vi antar att han skulle återuppstå 2000 år senare, så stod alla snubbarna på Oljeberget och väntade ett helt år för tidigt! Sen kan ju tilläggas att i den Gregorianska kalendern justerades år 1582 till att vara synkron med sommar- och vintersolståndet genom att hoppa över 10 dagar. Då följdes den 4:e Oktober av den 15:e. Fel hade det blivit oavsett. Inte lätt detta med kalendrar.

Kalendern i Windows 8 slutar här...

I själva verket kan jag väl lika gärna passa på att komma med en egen profitia. Jag hävdar att Jorden kommer att gå under vid övergången till den 1 januari 2100! Detta påstående baserar jag på Microsofts kalender eller rättare sagt på att den tar slut där. De vet uppenbarligen något mer som Mayafolket inte visste ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...