fredag 25 januari 2013

Det har fortfarande inte glömt att de förlorat kriget


I godan ro gick vi ner till buffé-restaurangen för att äta och tog ett ledigt bord ute då det är mycket mysigare utomhus och betydligt brötigare inomhus. Vi vecklade ut underlägg med besticken, beställde in drickat och lade ut diverse saker på bordet för att indikera att det var upptaget.

Efter några minuter var vi tillbaka igen med mat på tallrikarna och stod där som fågelholkar när bordet var intaget av en ockupationsstyrka om fyra tyskar. Förvirrat såg jag mig om efter vårt bord då jag trodde vi gått fel. Inte då, tyskarna pekade på ett bord några meter bort, ett lågt bord med två stolar som stod lite på sidan av. Där stod våra grejer.

Jag ifrågasatte varför de snott vårt bord och jag fick till slut nån harang om att kyparen placerat dem där och flyttat på oss då vi bara var två. Jag tycker det är jobbigt att börja ställa till med en scen innan man har all fakta så jag fräste nåt ilsket till dem och gick bort till det andra bordet. Tyskarna bara ryckte på axlarna och såg oförstående ut.

Efter ett tag fick vi tag på kyparen som hade hand om dessa borden. Han hade inte en susning, han hade inte gjort något. Tyskjävlarna hade alltså på eget initiativ bara flyttat på oss och sedan "förstod" de inget samtidigt som de ljög oss rätt i ansiktet. Tro fan det har varit två världskrig och tyskar inblandade bägge gångerna.  De har antagligen fortfarande inte glömt att de torskade och har nåt jäkla komplex att ständigt vara bäst.

Var man än går så står de där och korthugget kommenderar personalen och de tackar ytterst sällan. Inte särskilt omtyckta av personalen har vi förstått. Vi svenskar får mycket bättre service.

Bilden ovan är på nämnda skara och detta inlägg är inte på något sätt kränkande mot dem, kränkningen stod de för själva! Fotnot: Vi har faktiskt sett några riktigt trevliga tyskar också men de är tyvärr i kraftig minoritet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...