måndag 14 januari 2013

Det lutar betänkligt


Dagen började med att hjärtat höll på att hoppa ur vid strax innan fem när klockan ringde. Bara att slita på sig kläderna och sedan bege sig mot Göteborgs Centralstation för att hinna med tåget 05:55 till Stockholm.

Jag vet inte riktigt vad det är och varför knepiga saker alltid förföljer mig vad beträffar SJ men alltid är det någonting som falerar; signalfel, elfel, spårfel, snö, löv, mötande tåg på dubbelspår(!) eller vad man nu kan komma på att skylla på. Denna gången var såklart inget undantag.

I skrivande stund är klockan 07:01 och vi har varit på väg i en timme, en lång timme. Redan när vi lämnat centralen kändes något fel och mycket riktigt; efter 10 minuter meddelades det att det var fel på krängningshämmarna, de där prylarna som ser till att ett X-2000 lutar inåt i kurvorna så att man inte ska känna av att det svänger. Det kompenserar år fel håll(!)

I varje kurva lutar tågeländet utåt och det är ytterst obehagligt. Dörrar öppnas och stängs av sig själva, frukosten var vi tvungna att hålla i så den inte gled iväg och nu, en timme senare, sitter jag här med ett lätt illamående. Det fanns ett alternativ att stanna och resetta kretsarna men då hade vi hamnat fel i turordningen och blivit försenade så vi gungar och kränger vidare mot Stockholm. Sa jag att jag inte gillar att åka baklänges?

Ok, jag kanske är lite orättvis, ett par gånger under de senaste åren har det faktiskt gått som på räls...ett par.

1 kommentar:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...