söndag 20 januari 2013

Känns som man ska flytta

 
Jag är i full färd med att förbereda en liten tripp till en betydligt varmare och sandigare plats än Göteborg , närmare bestämt Sharm El Sheikh och givetvis så ska det tas med en del fotoutrustning för att kunna föreviga spektaklet. Hade tänkt ta en liten tur upp på Moses-berget eller Sinaiberget som det visst också kallas. Norrmännens arbetsnamn är visst Mosefjell, haha. Det verkar som det är en nattutflykt så man ska kunna fånga soluppgången efter ett antal timmars traskande. Spännande.

Jag insåg att det blir en del prylar att släpa på om man dels ska kunna ta lite bilder, dels kunna behandla några för att kunna lägga upp på bloggen; givetvis min ögonsten, en Canon 5D Mark II, ett 24-104/4.0L, en fast Sigma 24/1.8 och ett Sigma 70-300/4-5.6, blixt och ett mycket kompakt enbensstativ. För bildbehandlingen tar jag med min Ultrabook och hela klabbet får plats i en liten kompakt och smidig fotoryggsäck med objektivfacken lättåtkomliga från sidan.

Förutom leksakerna så tillkommer det såklart en resväska med en massa annat jox; batteriladdare, kablar, extrabatterier...ja och så lite kläder också. Det känns som man ska flytta bara för att man ska åka iväg några dagar.

Nu är det bara att hoppas på fint klart väder och lite schyssta motiv att bränna bilder på. Vattnet i Sharm El Sheikh lär vara väldigt klart så jag har en liten transparent vattentät ficka att stoppa luren i för undervattensfotografering. Testade den i Thailand, inte för att fota med utan för att ha telefonen med mig när jag badade, och den funkade perfekt. Här ska vi se om det går att plåta under vatten med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...