onsdag 23 januari 2013

Planet från landet LilleputtFlyget till Egypten och Sharm El Sheikh avgick gött nog på tidtabell i måndags kl 10:05 från Landvetter. För att, antar jag, hålla ner på kostnaderna hade planet inte dockad med gaten utan vi var tvungna att bussas ut, lite lagom kul när de flesta hade passat på att trycka ner sina varma kläder i bagaget innan incheckningen.

Flygplanet var ett riktigt litet ett, sånt där jag är van att flyga inrikes med, fast med tanke på att det inte är sportlovstider än så kanske ett större hade varit svårt att fylla. Väl ombord på planet från landet Lilleputt så hamnade Helene och jag oturligt nog på ömse sidor av mittgången så att titta på en bra film på datorn blev uteslutet. Hoppas på bättre tur på hemvägen.

Maten ombord måste få sig ett omnämnande. Det var den bästa flygplansmat jag ätit på mycket länge, kanske någonsin (om man bortser från desserten)! Ris och kyckling…låter egentligen  lite tråkigt men det var chicken red curry med så pass mycket sting så det var väldigt många som gnällde över kryddningen. Mmm...jättegott!!

Efter planet landat gick allt som på räls; visum, passkontroll och bagageuthämtningen. Snabbt och smidigt var vi på bussen där en lätt oengagerad reseledare från Ving mumlade sina utantill memorerade haranger om resmålet medan bussen på ca 20 minuter tog oss till hotellet.

Också på hotellet gick det snabbt och smidigt och vi kunde strax senare sätta oss till bords och proppa bukarna fulla med en spansk buffé och några liter vin.  All-inclusive känns som ett måste i Egypten, då får man mat man kan lita på, ingen vill väl ha ihjäl sina gäster?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...