lördag 26 januari 2013

Tredje gången på sju årIgår började det regna. Hallå, vad är det för märkvärdigt med det då, jag är från Göteborg? I Egypten regnar det ytterst sällan med betoning på ytterst. Detta var tredje gången på de senaste sju åren berättade en servitör. Inte för att det vräkte ner men det blev blött på marken.

Istället för att göra som alla andra, stanna kvar på hotell Gazala Gardens, och hänga i baren med fria drinkar hela dagen beslöt vi oss att gå ut på långpromenad. Vi lämnade en knökfulla baren och gick till den södra spetsen på Sharm El Sheikh området, en promenad på ca en mil där vi fick se lite mer landsbygd, en himla massa sand, och en del fina rev från en hög klippa. Det var väldigt skönt att få röra på sig då vi bara legat still eller proppat i oss mat och drinkar hela dagarna.

Det började regna mer framåt sena eftermiddagen så vi tog en taxi tillbaka för att passera gänget i baren, samma gäng som började bli klart i gasen och bytte om för finmiddag. Man kan boka in sig på hotellets a la carte restauranger och äta lite finare, fortfarande inom all inclusive programmet. Vi valde "O Fongo" som hade fantastiskt god mat i brasiliansk stil, ett besök som kommer att upprepas.

Jag tar givetvis på mig skulden för den regniga dagen. Förra gången jag var i Egypten, då i Hurghada, regnade det också några droppar...för första gången på 11 år.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...