tisdag 19 februari 2013

Och tiden går...och går...och går

Gatan utanför där jag bor har varit en byggarbetsplats under lång tid nu. Redan för en månad sen så började man plana ut, sätta lite kantsten och förbereda det hela. Jag jobbar hemifrån 1-2 dagar i veckan och hade förmånen, eller skräckupplevelsen, att få uppleva arbetet på gatan nedanför i första hand. På 5:e våningen gungade kåken betänkligt när de tunga maskinerna körde runt därnere. Det syntes t o m tydligt i vattenglaset(!) 

Efter allt var förberett kom några gubbar med en maskin och man lade hela vägens längd till 2/3 bredd med kvadratiska stenar. Tidsåtgång: knappt 2 arbetsdagar. Imponerande...trodde jag.


Efter detta har man i 3 veckor lagt resterande stenar för hand och gått och småpillat med kantstenar och annat lall. Inte mycket förändring som skett varje dag. Ibland undrar jag om det var ett misstag att det gick så fort i början, gubbarna har väl betalt per timma så det gäller att dra ut på det.

Så med dagens takt så borde det hela förhoppningsvis vara klart till sommaren. Det är ju trots allt minst 10% kvar att göra. Fint som snus blir det helt säkert men det tar grymt lång tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...