onsdag 6 februari 2013

Träningen till nya höjder


Senaste veckans träning har satt ribban på en ny nivå med en del traditionella pass men också ett par nya jag testat för första gången. Samtidigt har jag skapat utrymme för två vilodagar under veckan.

I onsdags körde jag givetvis favoritpasset, Kinesis med Moa Richard, på SATS Kungsgatan. Det är det pass som förenar både hög puls som ger konditionseffekt och dessutom en förbränning som varar längre än traditionella konditionspass. Ansträngningsnivån, PTE, nådde 3.1 av 5 vilket kan räknas som ett hårt pass.

Torsdag var vilodag.

I fredags körde jag två pass. Först testade jag SATS Absolution ,med Karl Lindström på SATS Landala, vilket är ett hårdare Core-pass som verkligen tar på mage och rygg. Jag hade träningsvärk i magen i flera dagar och ändå varade passet bara i 30 minuter. Trots detta blev det ett mycket hårt pass med PTE 3.3. Varför inte kalla det "Hard-core" helt enkelt? Efter Absolution körde jag en CykelPuls på 55 minuter med Cie Rozenqvist som nådde PTE-nivån 3.8 och efter den kombon var jag helt slut.

Lördag förmiddag var det på't igen, då var det Martina Johansson som körde ett riktigt grymt cykelpass i form av en pulsstege som verkligen fick oss att bekänna färg. PTE 5.0 som resultat på det passet blev jag väldigt nöjd med. Jäklar vilket pass!

Söndag blev en mycket välbehövlig vilodag.

Måndag drog igång med en grym 90-minuters intervallspinning med Emma Nilsson på SATS Kungsgatan som spikade PTE 4.6 minsann. Tufft och roligt pass.

Tisdagens träning bestod av ytterligare ett nytt pass med Moa, en Cykel 30-20-10, som är 30 minuters intervallcykling i ett vansinnigt tempo och är oerhört effektivt. PTE 3.5 och då fegade jag lite så det finns utrymme att höja sig en smula nästa gång.

Självklart så går jag inte in på ett pass utan att först ha gymmat mellan 30-60 minuter innan som uppvärmning. Jag tror jag har hittat en lagom nivå nu med två återhämtningsdagar per vecka. Det känns att kroppen är med lite bättre på detta sätt än att vräka på sju dagar i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...