söndag 17 februari 2013

Träningsveckan 11-17 februari


 
På måndag gick jag in fullständigt återhämtad sedan föregående vecka och körde ett dubbelpass gym och spinning 90. Gympasset skapade en återhämtningstid på endast 3 timmar medan det tuffa spinningpasset en drog till med hela 42(!) timmar. Med 45 timmars återhämtning i bagaget ställde jag snabbt in tisdagens dubbelpass spinning och ägnade tiden åt en timmes minuters gymträning på SATS Kompassen istället vilket lade på endast 6 timmar i återhämtning.

Torsdagens cykel var väl kanske inte optimal att köra med tanke på onsdagens dubbelpass men en 90:a spinning med Moa säger man inte nej till. Passet visade sig bli ett katastrofalt pass avseende min prestation. 2,5 är i sig inte lysande och jag slet för att hålla pulsen över 80% vilket genererade stora mängder mjölksyra. Dessutom saknades viljan (och hornen) efter en alltför stressig dag på jobbet.
Fredagen blev följaktligen en vilodag med både fysisk och mental återhämtning. På lördagen körde jag hårt med Martina vilket lämnade en återhämtningsskuld på drygt 50 timmar, precis lagom för att börja från scratch på måndag.

Söndagen passade jag på att vila ordentligt för att kunna vara på hugget nästa vecka igen.

Måndag:
  • 45 minuter axelträning i gymmet med  PTE 1.9
  • 90 minuter intervall spinning med Emma, PTE 4.1
Tisdag:
  • 65 minuter bål, rygg och triceps i gymmet med PTE 1.7
Onsdag:
  • 30 minuter Absolution ("hard-core") med Helena. PTE 3.2
  • 55 minuter Kinesis med Moa. PTE 3.8
Torsdag:
  • 90 minuter spinning med Moa. PTE 2.5
Fredag: Vilodag

Lördag:
  • 55 minuter spinning med Martina. PTE 3.5

Söndag: Vilodag

PTE = Peak Training Effekt på en skala från 1-5 relativt personlig träningsstatus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...