söndag 24 februari 2013

Träningsveckan 18-24 februari


Det har inte blivit särskilt mycket tränat den här veckan då andra saker har haft högre prioritet så veckan har istället fått bli en vecka för återhämtning. Måndagen började med att med nollad återhämtningsskuld ge järnet med en timme i gymmet följt av en 75:a spinning som blev ett alldeles särskilt grymt pass med maximal PTE!

Tisdag och onsdag var jag iväg till Stockholm och tog vilodagar. På torsdagen han jag med en kortis i gymmet med 150 armhävningar följt av ett riktigt grymt mjölksyrapass bestående av 90 minuters Vasalopps-spinning. Det som utmärkte detta spinningpass var att vi jobbade mest sittande och strax under mjölksyratröskeln. Detta innebar att jag befann mig 58 minuter i gul pulszon (80-90%) och 5,5 minuter i röd zon (90-100%) vilket är riktigt bra.

Helgen, fredag till söndag tillbringades i Skåne så det blev till slut bara två ynka träningsdagar vilket iofs gav kroppen en välbehövlig vila.

Måndag:
  • 60 minuter allround i gymmet med  PTE 2.0
  • 75 minuter intervall spinning med Moa, PTE 5.0(!)
Torsdag:
  • 10 minuter i gymmet med PTE 1.5
  • 90 minuter spinning med Moa, PTE 4.3
Resten av veckan blev vilodagar då jag var "out-of town".

PTE = Peak Training Effekt på en skala från 1-5 relativt personlig träningsstatus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...