torsdag 28 februari 2013

Tunt i spårvagnstrafiken

Det börjar bli väldigt tunt i spårvagnstrafiken i Göteborg nuförtiden. Ständigt ser man 40 år gamla vagnar av typen M28,M29 istället för de moderna "al dente"-vagnarna (M32) som är tagna ur trafik. Dessutom körs de som singelvagnar, inte i ihopkopplade två och två. Det finns inte nog med gamla vagnar för att ersätta de nyare M32:orna.

Anledningen är, vilket man skrev om i GP för en tid sedan, att "al dente"-vagnarna dras med så kraftiga rostproblem att i stort sett halva flottan har fått tas ur trafik. Detta trots att de bara har sådär 3-4 år på nacken(!) För den som inte är göteborgare kommer namnet "al dente" ifrån att vagnarna levereras från Italien och de är inte helt färdiga när de levereras utan det måste till en massa anpassningar och justeringar innan de kan tas i bruk.

Jäkligt intressant är i sammanhanget att de gamla svenskbyggda Hägglunds-vagnarna från 60-talet fortfarande fungerar medan nya, endast några få år gamla, vagnar måste tas ur bruk pga rostproblem. Italienska Fiat var väl ingen rostmässig höjdare heller? Nä, tacka vet jag svensk kvalitet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...