torsdag 21 februari 2013

Vaken, engagerad och vis

 
Jag var på en heldags workshop/föreläsning med jobbet som handlade om konceptet Lean på en övergripande nivå. Lean är ett sätt att arbeta som Toyota har utvecklat och använt i 70 år och som många företag nu försöker ta till sig av och applicera på sina egna verksamheter. Föredraget hölls av Niklas Modig, en av de främsta Lean-forskarna i världen. Han är den första utländska forskare som tillåtits studera Toyota inifrån och har ägnat tusentals timmar på plats för att lära sig hur de arbetar.

Jag brukar ha svårt att hålla mig vaken på de flesta föreläsningar eller workshops då jag blir väldigt sömning när jag inte känner mig engagerad eller har något annat att göra än att lyssna. Detta föredraget var ett stort undantag. Niklas en av de mest engagerande och intressanta föreläsare jag någonsin lyssnat på. Det hade varit omöjligt att somna där även om jag varit riktigt trött. Grymt bra föreläsning! Förhoppningsvis har jag blivit lite visare också :)

1 kommentar:

  1. Tack för dina fina ord. Du anar inte hur glad jag blir! // Niklas Modig

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...