torsdag 14 februari 2013

Ytterligare en dimension


Jaha, då har jag blivit med 3D då. Inte någon 3D-TV utan en datorskärm. Jag har länge funderat på att byta ut den gamla energislukande 50-tums plasma-TVn till något annat när priserna börjar att komma ner på vettiga nivåer. Så när det fanns lite erbjudanden ute tog jag en vända för att kika in utbudet.

För strax under 10,000 kunde man få en 55-tums 3D smart TV. Då tillkommer 500 spänn paret för 3D-glasögon. Smart-TV är egentligen rena skräpet om man jämför med t ex en laptop och vad den kan göra så den funktionaliteten är jag inte direkt intresserad av. Hellre då föra över bilden från laptopen till TVn via WiDi. 3D-film då? Nja, det skulle väl bli nån enstaka gång kan jag tänka mig men knappast varje dag. Spela 3D-spel på datorn med TVn som skärm kan man ju alltid göra men det är bekvämare att sitta vid skrivbordet och lira. Då återstår bara storleksskillnaden egentligen. 10% större TV för 10 lakan. Är det värt det? Knappast. Bättre att vänta tills 60-70 tummarna kommer ner ordentligt i pris.

Med tanke på att min 3D användning främst handlar om att spela så blev det ett 24-tums skärmpaket med Nvidias aktiva glasögon till datorn istället. För en bråkdel av priset. Vill jag titta på film kan jacka upp den skärmen på Blue-ray spelaren och sitta lite närmare i så fall. Men nu var det spel det handlar om. Jäklar vilken skön upplevelse det ger till spelen. T o m en del gamla titlar ser riktigt bra ut i 3D. Sen är det alltid gött att ha dubbla skärmar när man pillar med bildredigering och sådant och två 24-tummare i bredd ger mycket bildyta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...