tisdag 19 mars 2013

Ingen rolig dag trots glädjen

 
De senaste månaderna på jobbet har präglats av ett allt tyngre och mörkare arbetsklimat beroende på att vi har haft varsel hängande över oss där ca 10% av personalstyrkan skulle bort. Besked skulle lämnas innan påsk.

Personligen har jag påverkats rätt hårt av detta iom att jag tidigare gått in i väggen och kroppen kommer ihåg och reagerar alldeles på egen hand när psyket utsätts för påfrestningar. De flesta av mina stressymptom har kommit tillbaka, dock inte alla på en gång tack och lov. Det har varit jobbigt men hanterbart.

Idag fick vi då äntligen besked och jag tillhör den skaran som fick förmånen att stanna kvar på firman och få hjälpa till med att föra verksamheten vidare mot nya vinster. Förhoppningsvis kan nu skallen, och därmed också kroppen, få lite lugn igen och saker långsamt återgå till det normala.

Det har nu gått ett par timmar sedan beskedet i morse och ännu har pulsen inte kommit ner till normala nivåer. Det pirrar fortfarande i kroppen och trots att jag är jätteglad för egen del, och många andras, har den riktiga glädjen svårt att infinna sig. Jag tänker på alla som fick negativa besked och som nu tvingas lämna företaget. Trots glädjen är det ingen rolig dag det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...