torsdag 7 mars 2013

Inte alla hästar hemma

 

Jag har precis gjort en tjänstresa till Stockholm och valt den biljettyp som rekommenderas, SMS-biljett. Med jobbtelefonen på lagning har jag plockat fram den gamla HTC Heron och fick min SMS-biljett för resan mellan Göteborg och Stockholm till den.

Jag visade biljetten för konduktören på hemresan idag och hon viftade med sin scanner och konstaterade att biljetten inte gick att scanna då Android har en liten bild uppe till vänster som förskjuter de två översta raderna.

Konduktören: "Jag kan inte skanna din biljett. Det är fel på din telefon. De översta raderna är förskjutna pga bilden."

Jag: "Du kan väl kolla biljetten ändå?"

Konduktören: "Ja, jag gjorde det men det är fel på telefonen. Du måste fixa inställningarna på den eller använda en pappersbiljett istället."

Jag: "Det är inte så att det i själva verket är fel på bakomliggande system som inte klarar av att hantera alla typer av telefoner?"

Konduktören: "Det vet jag inget om, det jag vet är att det är fel på din telefon."

Hur fasen menar människan där? De skickar mig en biljett som inte funkar och då borde JAG tagit ut en pappersbiljett! (vilket jag naturligtvis inte kan göra EFTER jag begärt en SMS-biljett). Det är väl SJ:s sak att se till att det funkar på alla lurar. Uppenbarligen var det ett känt problem och lösningen hade varit enkel, lägg till två tomma rader i början så hade det passat alla lurar.

Här är det nån som inte har alla hästar hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...